Siirry suoraan sisältöön

Meidän tarina…

Eurajoen Puhelin

Eurajoen Puhelin Osk on perustettu vuonna 1986. Eurajoen Puhelin perustettiin nostamaan Eurajoen alueen elinvoimaisuutta ajanmukaisilla telepalveluilla. Tätä strategiaa osuuskunta hyvin toteuttikin ja osuuskunnalla oli aktiivinen rooli alueen elinvoimaisuuden kasvattamisessa kommunikaatio palveluiden osalta aina lankapuhelimista valokuituyhteyksiin.

Sitkeästi tätä strategiaa toteutettiin sillä Suomessa on parhaimmillaan ollut vajaa tuhat puhelinyhtiötä (1940 -luvulla). Tämä määrä on koko ajan vähentynyt yhdistymisien johdosta ja vuonna 2021 Finnet-liittoon kuuluvia puhelinyhtiötaustaisia yrityksiä oli enää 18 kpl. Eurajoen Puhelin porskutti pitkään kunniallisesti pienimpänä puhelinyhtiönä Suomessa, mutta vuonna 2021 osuuskunta päätti myydä tele-liiketoiminnan Vakka-Suomen Puhelimelle. Osuuskunnassa koettiin, että kun kunniakas tehtävä valokuituverkon rakentaminen osuuskunnan toimialueelle oltiin saatu hyvällä peittoalueella tehtyä ja tulevaisuuden näkymät näin pienenä toimijana olivat haasteelliset, niin oli hyvä hetki myydä liiketoiminta pois.

Liiketoimintakaupan jälkeen Eurajoen Puhelin jäi edelleen olemaan sellaisenaan kuin aikaisemminkin, mutta ilman liiketoimintaa. Eurajoen Puhelin tekee tällä hetkellä sijoitustoimintaa kasvattaakseen osuuskunnan varallisuutta.